Drámapedagógiai foglalkozások a bábszínházban

A 2019-20. évadban drámapedagógiai programot indítunk kisiskolások számára.

Az első foglalkozás-sorozatunk A brémai muzsikusok előadásunkhoz kapcsolódik, amelyet Szeszák Szilvia drámapedagógus tart.
Minden előadás után lehetősége van a színház kamaratermében egy csoportnak (max. 35 fő) részt venni a drámapedagógiai feldolgozó foglalkozáson. Az előadás természetesen megtekinthető a feldolgozó foglalkozáson való részvétel nélkül is. Lehetőség nyílik arra is, hogy egyeztetett időpontban a drámatanár kimenjen az adott iskolába, és az osztályteremben tartsa meg a foglalkozást.
Ha nem tudnak részt venni a foglalkozáson, a bábszínház honlapján (kattints a REPERTOÁRra, majd A brémai muzsikusokra) egy letölthető pedagógiai segédanyagot bocsájtunk a szülők, pedagógusok rendelkezésére, amennyiben szeretnék az előadást a gyerekekkel feldolgozni.
A foglalkozások kicsit más témákat érintenek 6-7 és 8-9 évesek számára. A kisebbek arról beszélgetnek és játszanak majd, hogy miként lehet boldog együtt négy ennyire különböző ember. A nagyobbak pedig, hogy mi tartja össze ennek a négy embernek a szövetségét. Mindkét esetben az előadás felvetette kérdésekkel foglalkoznak játékos formában, lehetőségük van feltenni saját kérdéseiket is, amikre közösen keresnek választ. Komoly kérdéseket és nehéz témákat érint az előadás, ezért is tartjuk fontosnak, hogy gondolkodjunk utána közösen a gyerekekkel. Fontos, hogy ez nem közönségtalálkozó, hanem drámafoglalkozás. Ergo: a gyerek a lényeg, és az amit ő gondol, nem a színészben és a felnőttekben végbemenő folyamatok.
Ha érdeklődik a programunk iránt, szíveskedjék jelezni a bábszínház közönségszervezőinél, akik további információvak is szolgálnak:

szervezők:
MÁGORI LÁSZLÓ tel: 46/502-665, mobil: 70/422-7352
KULCSÁR LAURA  tel: 46/502-666, 70/610-2566
e-mail: 
szervezes@csodamalom.hu